rca

Calculator RCA

Asigurarea RCA

Asigurarea de raspundere civila auto – cunoscuta sub numele de RCA, reprezinta in momentul de fata una din tipurile de asigurari a caror incheiere este obligatorie in Romania.
RCA-ul este asigurarea obligatorie de raspundere civila auto prin care tertii prejudiciati in urma unui accident auto sunt despagubiti, fie ca este vorba de daune la autovehicule, vatamari corporale, decese sau pagube aduse proprietatilor. Aceasta asigurare se incheie pentru toate autovehiculele inmatriculate sau supuse inmatricularii in Romania.

Toate persoanele fizice sau juridice, detinatoare de autovehicule supuse inmatricularii sau inregistrarii sunt obligate sa le asigure pentru cazurile de raspundere civila ca urmare a pagubelor produse prin accidente de autovehicule pe teritoriul Romaniei.

PROPRIA ASIGURARE RCA

  • NU protejeaza autovehiculul dumneavoastra
  • NU va da dreptul la despagubiri chiar daca ati fost vinovat sau nevinovat de producerea accidentului.

SCOPUL ASIGURARII RCA

Asigurarea de raspundere civila auto are un scop bine definit: cel pagubit sa primeasca in mod obligatoriu despagubiri pentru daunele suferite, indiferent de situatia materiala a celui care a produs evenimentul. In acest fel, asigurarea  este atat in interesul celui care a suferit paguba, cat si al celui care a fost vinovat de producerea sa.

Se poate intampla ca, doar dintr-o mica neatentie la volan, un conducator auto sa produca daune de o valoare ridicata, astfel incat sa nu fie capabil sa le suporte din bugetul propriu, ceea ce ar duce la litigii, uneori de lunga durata si cu costuri mari, sau ar atrage alte tipuri de sanctiuni asupra sa.

Despagubirile se platesc si atunci cand cei care au fost prejudiciati nu au domiciliul, sediul sau resedinta in Romania. In cazul in care conducatorul autovehiculului care a produs accidentul este alta persoana decat proprietarul, compania de asigurari suporta despagubirea in baza RCA-ului.

Despagubirile se acorda indiferent de locul in care au fost produse accidentele de autovehicule, atat in timpul mersului, cat si in timpul stationarii.

Despagubirile se platesc si pentru pagubele produse de existenta sau functionarea instalatiilor montate pe autovehicule, precum si pentru pagubele produse de remorci ori atase.

Despagubirile se acorda pentru sumele pe care asiguratul este obligat sa le plateasca cu titlu de dezdaunare si cheltuieli de judecata persoanelor pagubite prin vatamare corporala sau deces, precum si prin avarierea sau distrugerea de bunuri.

Despagubirile se acorda si in cazul in care cel care conducea autovehiculul, raspunzator de producerea accidentului este o alta persoana decat asiguratul.

Incepand cu 2013, limitele de despagubire pe RCA sunt:

– pentru pagube materiale – 1.220.000 EUR/eveniment
– pentru vatamari corporale si deces 6.070.000 EUR/eveniment

Cauți Asigurare RCA ieftin sau avantajos? Descoperă aici oferta!

Asigurare rca este cerută prin lege. Este obligatoriu să închei o asigurare rca pentru a vă feri de evenimente neplăcute. Dacă se întâmplă să aveți vina într-un accident, este bine să aveți asigurare rca, deoarece acoperă orice neplăcere, atât pentru tine cât și pe el căruia i-ai lovit mașina.
Acoperirea de răspundere auto necesară poliței rca vă ajută să plătiți pierderile acoperite, daunele aduce vehiculului sau altor bunuri care rezultă din accident. Legile fiecărei țări stabilesc limite minime de acoperire a răspunderii auto pe care șoferii trebuie să le cumpere. O limită este suma maximă pe care o va plăti compania unde ați încheiat o poliță de asigurare rca.
În caz contrar, ați putea ajunge să plătiți din buzunar dacă, de exemplu, provocați un accident iar șoferul din mașină este rănit, iar facturile medicale depășesc limitele de acoperire. Unele țări solicită să aveți acoperiri suplimentare pe polița de asigurare rca.

Dacă provocați un accident de mașină, puteți fi responsabil pentru costurile asociate acestuia. Acestea pot include onorariile juridice, cheltuielile medicale ale persoanei vătămate sau veniturile pierdute în cazul în care rănile îi lasă în imposibilitatea de a lucra. Acoperirea de răspundere poate ajuta la plata acestor costuri.
Fără acoperire de răspundere, sau limite adecvate de răspundere, probabil că va trebui să plătiți aceste costuri din propriul buzunar. O asigurare rca poate fi numită chiar asigurarea liniștii dvs. O mulțime de asigurări diferite sunt disponibile pentru asigurare rca. Care este cea mai importantă acoperire de asigurare auto disponibilă, este într-adevăr o întrebare obligatorie atunci când mergeți să încheiați polița rca.
Mai mult, trebuie să vă mențineți valabilă o asigurare rca pentru a vă menține permisul auto de conducere. Riscați să vă pierdeți permisul de conducere și să luați și amendă fără acesta. Dacă provocați un accident, veți avea mult de plată.

Anumite mărci și modele auto costă mai mult să fie asigurate decât altele. Vehiculele scumpe, cum ar fi vehiculele de lux și mașinile sport exotice, au de obicei prime mai mari de asigurare auto. Acest lucru se datorează faptului că valorile pieței mașinilor sunt mai mari și, prin urmare, costă mai mult pentru înlocuire sau reparare.
Un alt motiv pentru care trebuie să aveți o asigurare rca este riscul de furt. Hoții găsesc unele mărci și modele mai interesante sau mai potrivite decât altele. Dacă dețineți o mașină care face în mod regulat lista vehiculelor furate frecvent, poate fi necesar să plătiți o primă mai mare pentru a o asigura. În cazul în care vehiculul dvs. este deteriorat din cauza unui accident, incendiu sau autoaprindere, sunteți protejat. În plus, dacă mașina suferă pierderi din cauza efracției sau furtului, greve, revolte sau terorism, polița dvs. de asigurare acoperă acestea.

O asigurare rca auto oferă protecție financiară

Asigurare rca este obligatorie. Proprietarii de autoturisme se mândresc întotdeauna din motive de lux și confort că pot ieși din orice situație. Deși oferă confort, conducând vehiculele în locurile publice ar trebui să li se acorde o importanță prealabilă, deoarece acestea pot reprezenta o mare amenințare pentru viața șoferului și a călătorilor din autovehicul.
Nu numai vehiculul dvs. se poate confrunta cu daune, dar uneori poate provoca daune celorlalte proprietăți. Din motive de siguranță și securitate, legea a obligat toți proprietarii de vehicule să dețină o asigurare rca. Atunci când un proprietar de mașină are asigurare rca, se poate proteja de cheltuielile pe care le suportă atunci când are loc un accident.
Problema accesibilității apare atunci când cineva trebuie să facă față cheltuielilor neașteptate împreună cu cheltuielile legale din cauza cazului de accident judecat în instanța de judecată. Astfel de cheltuieli sunt greu suportate de o persoană fizică.

Conducătorii auto pot fi șoferi buni. În condiții de siguranță pot veni cu o întrebare de ce au nevoie de asigurare rca atunci când respectă cu strictețe regulile și reglementările de siguranță în momentul conducerii vehiculului. De exemplu, purtarea centurilor de siguranță menține limitele de viteză, conducerea atentă cu încredere și niveluri de confort care nu creează o teamă că șoferul poate suferi un accident sau poate fi chiar el victimă.
Atunci când drumurile sunt ocupate cu mai multe vehicule, există șanse probabile ca cineva să ajungă la accidente, iar cheltuielile legate de cele de mai sus sunt foarte mari. Dacă cineva trebuie să acopere astfel de cheltuieli, aceasta le poate costa cu adevărat o avere. Încheierea unei polițe rca vă ajută să vă rezolvați situațiile financiare de urgență, care pot acoperi cu ușurință cheltuielile uriașe. Multe companii de asigurări oferă reduceri atractive la semnarea unei polițe rca.

Este indicat să încheiați cea mai bună poliță rca pentru a vă proteja Vrei un rca ieftin?

Rca pentru a circula pe drumurile publice în siguranță. Nu numai că mașinile sunt scumpe, dar și repararea lor este costisitoare. Uneori, mașina poate fi deteriorată din cauza neglijenței altcuiva. O mașină intră în mașina ta, iar tu lovești o alta, sau chiar o piatră care îți sparge parbrizul te poate costa o sumă mare de bani.
Dar dacă aveți o poliță rca valabilă, nu trebuie să plătiți singuri pentru aceste reparații. Chiar și un rca ieftin dacă ai și suni la brokerul de asigurări de la PrestigeAsig vei primi toate detaliile, toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a încheia o înțelegere amiabilă.
Cumpărarea unei polițe rca online are ca rezultat prime mai mici care nu poate acoperi daunele. De exemplu, dacă se întâmplă să provocați un accident care să aibă ca rezultat deteriorarea proprietății altei persoane sau rănirea altui șofer, asigurarea va plăti pentru tratament.

Rezultatele unui accident de mașină pot fi incredibil de consumatoare de timp și de obositoare. Cu o acoperire adecvată, cu un rca ieftin puteți evita negocierea cu alți șoferi și proprietari de proprietăți implicați în accident și gestionarea costurilor de reparație sau înlocuire a vehiculului.
O asigurare auto excelentă poate ajuta la rezolvarea multor dintre aceste dureri de cap. O bună poliță de rca ieftin poate ajuta la remorcarea vehiculului, reparații și înlocuiri și acoperirea costurilor de daune pentru alți șoferi. O dată ce faceți simulare de preț la calculator rca, veți observa că sunt mai multe companii de asigurări unde puteți plăti un rca ieftin. Toată lumea face greșeli, dar uneori greșeala unui șofer poate deveni problema ta. De aceea, cu tipul potrivit de asigurare rca, vă puteți simți protejat dacă vă lovește un șofer neasigurat sau unul cu un rca ieftin.

Trebuie să țineți cont și de faptul că mașina pe care o conduceți afectează costul primelor de asigurare. Anumite mașini vă pot ajuta să vă reduceți costurile de asigurare auto, iar altele vă pot crește primele. Există mai mulți factori despre mașina dvs. care vă pot afecta primele de asigurare auto rca.
Următorii nu sunt singurii factori care determină ce veți plăti pentru asigurarea auto, dar sunt importanți de luat în considerare. O mașină ceva mai veche poate costa uneori să asigure mai puțin decât una nouă. Acest lucru se datorează faptului că mașinile noi au o valoare de piață mai mare și, de obicei, vor costa mai mult pentru reparare sau înlocuire. Mașinile mai vechi, rulate mai mulți ani pot fi mai accesibile la reparare decât mașinile noi, deoarece poate exista un surplus de piese pentru mașinile care au câțiva ani.

asigurare rca
rca ieftin
rca
calculator rca
Contact

Pentru orice fel de informații sau stabilirea unei întâlniri vă rugăm să ne contactați.

Not readable? Change text. captcha txt